Suuhygienistin palvelut

Suuhygienisti on suun terveydenhuollon ammattilainen. Hän hallitsee erilaisten suu- ja hammassairauksien ehkäisyn sekä varhaishoidon. Suuhygienistin työ on myös potilaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Hän toimii itsenäisesti oman toimialeensa ja vastuualueidensa puitteissa. Suuhygienistin työnkuvaan kuuluu lisäksi suun terveydentilan tutkiminen, hoitosuunnitelman sekä hoidon arvioinnin laatiminen.

Pääsääntöisesti suuhygienistin työhön kuuluu lisäksi hammaskiven poisto ja kiinnityskudossairauksien hoito. Hän hallitsee myös erilaiset esidiagnostiset tehtävät, kuten karieksen, purennan ja limakalvojen seurannan. Suuhygienistillä on merkittävä rooli myös yksilöllisten suunhoitovälineiden ja - tuotteiden käytönohjauksessa sekä valinnassa. Hoitoon kuuluu tarvittaessa myös fluori-käsittelyt, vihlovien hampaiden hoito, värjäytymien poisto, keinojuurirakenteiden puhdistus, väliaikaisten paikkojen asettaminen, paikkojen kiillotus sekä erilaiset esteettiset hoidot. Suuhygienistin hoito on aina mahdollista toteuttaa kivuttomasti puudutuksen avulla.

Suuhygienistin antamasta hoidosta maksetaan Kela-korvausta kun hoito perustuu yksityisen suun terveydenhuollon piirissä toimivan hammaslääkärin määräykseen.

Suuhygienisti toimii tiiviisti yhteistyössä potilaan suun terveyttä ja hyvää oloa edistäen!

Suuhygienistikäyntien KELA-korvauskäytäntö 01/10 lähtien

Suuhygienistin suorittamien toimenpiteiden Kela-korvauskäytäntö on muuttunut yksityisessä terveydenhuollossa 1.1.2010 alkaen.

Tammikuun alusta lähtien suuhygienistin suorittamiin KELA-korvattaviin toimenpiteisiin, kuten hammaskiven poistoon, tarvitaan yksityisen hammaslääkärin lähete KELA-korvauksen saamiseksi.

Lähete kirjoitetaan hammaslääkärin tarkastuksen yhteydessä, ja se on voimassa kaksi vuotta kattaen maksimissaan 15 hoitokertaa. (Mikäli tarkastus on tehty vuosien 2008 tai 2009 aikana, on lähete mahdollista saada takautuvasti tarkastuksen tehneeltä hammaslääkäriltä eikä uutta tarkastusta välttämättä tarvita.)

KELA korvaa hoidon euromääräisenä ilman kiinteää omavastuuta. Suuhygienistin palveluissa on Kelan suorakorvauskäytäntö.

HAMMASSAIRAALA HELSINKI 

KALEVANKATU 4 A 29, 5. KERROS, 00100 HELSINKI

HAMMASSAIRAALA ESPOO

OTAKAARI 12, 02150 ESPOO    

HAMMASSAIRAALA MANNERHEIMINTIE

MANNERHEIMINTIE 5 C, 5.KERROS, 00100 HELSINKI

Tietosuojaseloste

Hymysi huomion keskipisteenä