Hammasimplantit eli keinojuuret

Hammasimplantti on keinojuuri, joka on istutettu leukaluuhun ja valmistettu titaanista. Titaaninen keinojuuri liittyy saumattomasti ympäröivään luukudokseen ilman hylkimisreaktiota.

Implanteilla voidaan korvata yksittäinen hammas tai useampia hampaita. Myös hampaattoman leuan kokoproteesi voidaan korvata implanttisillalla tai proteesi voidaan kiinnittää napakasti implanttijuuriin sopivilla neppareilla.

Ennen implanttihoidon aloitusta tarvitaan selvitys potilaan yleisterveydentilasta sekä terveystottumuksista. Lisäksi tehdään kattava suun ja hampaiston tutkimus ja röntgenkuvaus, jos mahdollista, myös tietokonetomografia sekä tehdään suunnittelumallit. Röntgenkuvista voidaan arvioida luun rakenne, muoto ja luun riittävyys keinojuuren asettamiselle.

Hammasimplantti tai - implantit asetetaan leukaluuhun kirurgisessa toimenpiteessä, yleensä paikallispuudutuksessa. Implantin asettaminen on kivuton, eikä siitä ole mainittavia jälkivaivoja. Käytössä olevasta implanttimallista ja menetelmästä riippuu, tehdäänkö hoito yhdessä vai kahdessa vaiheessa.

Hammasimplanttien kotihoito tulee tehdä yhtä huolellisesti kuin omienkin hampaiden hoito: Puhdistus kaksi kertaa päivässä harjaamalla sekä puhdistamalla hampaiden/ implanttien välit joko hammaslangan, -tikun tai - väliharjan avulla. Irrotettava implanttiproteesi puhdistetaan päivittäin harjaamalla. Sopivat kotihoitovälineet neuvoo hoitava hammaslääkäri tai suuhygienisti.

Implanttien sekä niitä ympäröivien kudosten tilanne tarkastetaan noin puolen vuoden- vuoden välein. Joskus käy niin, että implantti ei syystä tai toisesta luudu leukaluuhun, jolloin se menetetään jo ensimmäisten kuukausien aikana implantin asentamisesta.

Implanttien jo luuduttua ennuste on yleensä hyvä, mutta muutokset potilaan yleisterveydessä, hoitamaton kiinnityskudossairaus jäännöshampaistossa, huono suuhygienia tai jälkiseurannan laiminlyönti voivat vaarantaa jo tehdyn hoidon.

HAMMASSAIRAALA HELSINKI 

KALEVANKATU 4 A 29, 5. KERROS, 00100 HELSINKI

HAMMASSAIRAALA ESPOO

OTAKAARI 12, 02150 ESPOO    

HAMMASSAIRAALA MANNERHEIMINTIE

MANNERHEIMINTIE 5 C, 5.KERROS, 00100 HELSINKI

Tietosuojaseloste

Hymysi huomion keskipisteenä